Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Nis

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında masal anlatımı etkinliği yapıldı. Öğrenciler masal anlatımı yaparken çeşitli nesneler ve kostümler kullanarak masal karakterlerinin yerine geçti.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Kutadgu Bilig isimli eserden seçilen beyitlerle pano hazırlama çalışması yapıldı.

Mrt

Okul münazara takımımız “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında “Ceza verilirken kişilerin sosyoekonomik durumları dikkate alınmalı mı?” konulu bir münazara gerçekleştirmiştir.

10/A sınıfından Nurefşan GERGER, Eylül ÇELİKBAĞ, Nisanur SAKALLI ve Sümeyye KARADAĞ’ın 10/C sınıfından ise İsraa SARI, Ebrar ACEMOĞLU, Rümeysa KARAKUM ve Nur ARSLAN’ın katıldığı münazarada 10/C sınıfı başarılı olmuştur. Münazaraya katılan tüm öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Projemizin şubat ayı çalışmaları kapsamında öğrencilerimizle birlikte atasözlerini resimleme çalışmaları yaptık.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ocak ayı etkinlikleri olarak Divan-u Lügatı't Türk adlı eserimizden örnekler okuduk ve buradaki savlardan örneklerle pano çalışması yapıp Türk Dünyası haritasını da panomuza ekledik.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda düzenlenen, 'Hikaye Anlatma' yarışması ile eğlenirken bir yandan da meddahlık geleneğini hatırlamış olduk. Yarışmada dereceye giren öğrencimizi tebrik ederiz.

Ock

Safahat okumaları çalışmaları kapsamında yapmış olduğumuz afiş yarışmasında 11B sınıfı öğrencimiz Muhammed Talha Gündoğdu okulumuzda birinci olmuştur.

Dilimizin zenginliklerini öğrencilerimizle keşfetmeye devam ediyoruz. Projemiz kapsamında seçilen Yunus Emre Divanı’ndan seçtiğimiz kelimeler ile hazırladığımız afiş sayesinde öğrencilerimiz, Yunus Emre’yi daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Projemiz kapsamında hazırlanan panomuzda Yunus Emre’ yi andık ve yabancı kelimelerin yerine Türkçe kelimeler kullanmaya teşvik etmek için öğrencilerimizle çalışmalar yaptık.

'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' kapsamında düzenlenen sözlük tasarımı yarışmasına okulumuz öğrencileri hazırladıkları takvim tasarımlı sözlükle katılım sağladılar.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi Uygulama Kılavuzu"na aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.